Investigatii clinice si paraclinice
Investigatii clinice si paraclinice

Investigatii clinice si paraclinice

 

A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    X    Y    Z

 

Aerosoli

aerosoliAerosolii sunt larg utilizati in medicina in tratamentul diverselor boli
(de exemplu in tratatrea sinuzitei, bronsitei, astmului)

 

 

Audiograma

 audiograma

Biopsie

biopsieBiopsia este un test medical frecvent efectuat de catre un chirurg sau de catre un radiolog, care implica esantionare de celule sau tesut pentru examinare.

Biopsia este prelevare medicala de tesut de la un subiect viu pentru a determina prezenta sau gradul unei boli.

Tesutul este examinat in general sub un microscop de catre un patolog si poate fi de asemenea, analizat chimic.

 

 

Colonoscopie

 colonoscopie

Colposcopie


ginecologie-1ginecologie-2

 

Dermatoscopie Digitala prin Epiluminiscenta - MoleMax II, FotoFinder

fotofinder
Sistemul FotoFinder utilizeaza tehnica microscopiei prin epiluminiscenta, permitand descoperirea la timp a alunitelor cu probleme sau chiar a cancerului de piele. Mai mult, acesta permite atat examinarea periodica a alunitelor, cat si documentarea şi analizarea a zeci de alte tipuri de afectiuni cutanate. Inmagazinarea digitală a imaginilor permite verificare periodică a leziunilor, cu observarea evolutiei in timp

 

Doppler Vascular Artere Carotide

Ecografia vasculara este o explorare de electie in bolile arteriale (ateroscleroza) sau venoase (varice, tromboflebite).

 

doppler vascular

Doppler vascular artere vertebrale

Dopplerul de axe carotidiene si vertebrale extracraniene se efectueaza la pacientul cu accident vascular cerebral, sincope, ameteli, hipertensiune arteriala, diabet, dislipidemie

 

Doppler vascular sistem arterial

Doppler arterial periferic cu indicatii in diagnosticul arteriopatiilor, evaluarea tratamentului medical, monitorizarea pacientului operat

 

Doppler vascular venos membre

Doppler venos periferic pentru diagnosticul trombozelor si al insuficientei venoase in edemul cronic, evaluare pre si postoperatorie in boala varicoasa

 

ECG

ECGElectrocardiograma (ECG sau EKG) este o inregistrare a activitatii electrice a fibrelor musculare ale inimii. Fiecare contractie a miocardului este urmarea unei excitatii electrice care provine de la nodulul sinusal si transmis musculaturii inimii. Aceste modificari ale potentialelor electrice ale inimii se pot masura la suprafata organismului, fiind prezentate printr-o imagine repetata a activitatii cardiace electrice. Cu ajutorul electrocardiogramei se pot enunta o serie de proprietati si boli ale inimii.

 

 

Ecografie Abdominala

Examinarea ecografica a abdomenului poate aduce informatii foarte valoroase intr-o gama larga de afectiuni (hepatice, splenice, biliare, pancreatice, reno-urinare, retroperitoneale etc.). Se pot de asemenea explora pelvisul incluzand vezica urinara, uterul si ovarele sau prostata la barbati. Se pot evidentia ganglionii, vasele abdominale, prezenta lichidului in cavitatea abdominala.

 

Ecografie Cardiaca

Examinarea ecocardiografica este parte componenta a examenului cardiologic si ajuta clinicianul la diagnosticul afectiunilor cardiovasculare. Este indispensabil in evaluarea bolilor congenitale cardiace, a patologiei vulvare, cardiopatiei ischemice, cardiomiopatiilor, insuficientei cardiace, precum si urmarirea evolutiei bolii si a eficacitatii tratamentului.

 

Ecografie Tiroida

Este extrem de utila in depistarea nodulilor tiroidieni sau afectiunilor difuze ale glandei tiroide.

 

Ecografie Musculara

Este recomandata in patologia reumatologica pentru diagnosticul si urmarirea afectiunilor inflamatorii sau degenerative articulare, in patologia sportiva si ortopedica. Datorita performantelor deosebite ale ecografului alaturi de pregatirea profesionala de exceptie a medicilor examinatori, ecografia musculo-scheletala inlocuieste in mare masura examenul radiologic scazand semnificativ iradierea pacientilor.

 

Ecografie osteoarticulara

Este recomandata in patologia reumatologica pentru diagnosticul si urmarirea afectiunilor inflamatorii sau degenerative articulare, in patologia sportiva si ortopedica. Datorita performantelor deosebite ale ecografului alaturi de pregatirea profesionala de exceptie a medicilor examinatori, ecografia musculo-scheletala inlocuieste in mare masura examenul radiologic scazand semnificativ iradierea pacientilor.

 

Ecografie Transvaginala

 

Ecografie de sarcina (morfologie fetala) 3D, 4D

Ecografie de sarcina (2D, 3D, 4D, Doppler spectral si color) reprezinta o examinare obligatorie in urmarirea evolutiei sarcinii, detectarea eventualelor malformatii, a deficitului de crestere intrauterina, starea anexelor fetale, etc. Investigatia ecografica se indica in dinamica, cu o anumita periodicitate (3 examinari in decursul sarcinii). Se pot inregistra imagini cu viitorul copil in regim 2D, 3D si 4D pe hartie termosensibila sau CD

 

Ecografie Mamara

Este recomandata in special la femeile sub 40 de ani si complementar mamografiei dupa aceasta varsta; reprezinta o metoda foarte utila si fiabila in investigarea patologiei difuze a glandei mamare si in depistarea precoce a nodulilor mamari

 

Ecografie Testiculara

 

Examen Bacteriologic

 intre examen bacteriologic si examen babes papanicolau

 

Examen Citologic Papanicolau

Examenul citologic Babes Papanicolau se poate recolta in oricare dintre centerle noastre medicale, daca pacienta a urmat pregatirea necesara pentru recoltarea acestei probe. Procedura de recoltare se poate face fie clasic fie pe mediu umed / lichid, o noua tehnologie medicala ce permite utilizarea in analiza a 99% din celulele recoltate.

 

 

Gastroscopie - Test Helicobacter Pylori

gastroscopieHelicobacter pylori este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului

 

 

Imagistica Radiologica

imagistica radiologieO radiografie este inregistrarea, pe film fotografic special, a imaginii structurale a unui obiect, obtinuta cu ajutorul radiatiilor X sau gamma. Radiografia permite examinarea obiectelor netransparente pentru lumina, pe baza proprietatii acestor radiatii de a fi mult mai penetrante.

 

 

Micologie - Examen Direct

Micologia este acea ramura a biologiei, ce studiaza aprofundat reprezentantii regnului Fungi

 

Monitorizare ECG (holter ECG)

 

Monitorizare Tensiune Arteriala (holter TA)

 

Oscilometrie

Oscilometria reprezinta masurarea variatiilor presiunii arteriale, corespunzatoare pulsului.

 

Osteodensitometrie

 

Rectoscopie

 

Spirometrie

 

Teste Alergologice

 

Teste standard de laborator

teste standard de laboratorIn care se pot efectua peste 250 de teste de laborator: hematologie, biochimie, endocrinologie, imunologie, markeri tumorali, toxicologie, bacteriologie etc., in Romania si Germania. Laboratorul functioneaza dupa principii moderne, beneficiind de un sistem integrat de procesare a probelor, avand la baza un program medical dedicat, ceea ce permite eliberarea rezultatelor la cateva ore de la recoltare. In regim de urgenta timpul de raspuns se poate reduce la 30 de minute. Aparatura de ultima generatie si personalul instruit certifica calitatea serviciilor.

  • Tranzit Baritat
  • tratament laser
  • RMN (rezonanta magnetica)*
  • CT (computer tomograf)*

*) examinari efectuate in baza contractelor de colaborare cu clinici medicale specializate

 

 

 

 Terapia extracorporala shockwave (ESWT) / Terapia AR2

Terapia extracorporala shockwave (ESWT) pentru tratamentul tulburarilor musculo-scheletice (MSK) a evoluat în Europa la începutul anilor 1990. ESWT este un derivat al litotritiei mecanice - spargerea si faramitarea pietrelor renale cu ajutorul undelor sonice. ESWT este foarte valoroasa în tratarea diferitelor tulburari ale scheletului si musculaturii inclusiv fasciita plantara, epicondilitia, tendinite si in osificarea deficitara a fracturilor. În toate situatiile medicale, se considera ca este de preferat utilizarea unei metode alternative non-invazive in detrimentul interventiei chirurgicale. Indiferent de patologia pentru care ESWT este utilizata, aceasta terapie ar trebui luata in considerare in cazul in care alte terapii incercate au esuat. ESWT a devenit procedura non-invaziva cu riscuri minime in tratarea unor afectiuni cronice. ESWT faciliteaza recuperarea pacientilor si revenirea la activitatile cotidiene in cel mult doua zile cu reluarea imediata a celor mai multe ocupatii si a programului normal.

Terapia Shockwave ( unde de soc) ESWT

Tratament efectiv, neinvaziv al durerilor asociate sistemului musculo-scheletal ce are efecte medicale dovedite in peste 80% din aplicatiile indicate: amelioreaza rapid durerea, restaureza mobilitatea, fara anestezie, fara medicamente si fara efecte adverse, cu aplicatii in ortopedie, recuperare medicala si medicina sportiva.

Efecte medicale:

- imbunatatirea metabolismului si a microcirculatiei

- decalcificarea fibroblastelor

- imbunatatirea productiei de colagen

- detensionarea musculaturii

- eliminarea rapida a substantei P

Afectiuni tratate cuTerapia Shockwave:

- Iritarea dureroasa a tendoanelor ca urmare a suprasolicitarilor sau ca urmare a proceselor degenerative

- Terapia durerii prin tratamentul punctelor de acupunctura.

- Durerea acuta si cronica la spate, umar, gât, genunchi, etc datorata contracturii musculare permanente

- Durerea menstruala si premenstruala

- Puncte de declansare a durerii (Trigger Points)

- Sindrom de umar dureros (tendinite, calcificari, sindromul umarului inghetat)

- Epicondilita laterala/mediala

- Exostoza articulatiilor mici ale mainii

- Durerea in insertia ligamentelor poplitee

- Achilodinie

- Fasciita plantara

- Sindrom tibial anterior

- Sindrom patelar

- Bursita trohanteriana

- Rizartroza

- Osteoporoza

- Osteopatie

Tehnologie dovedita stiintific

Aparatul ESWT a fost proiectat în urma unor cercetari de lunga durata. Tehnologia ESWT s-a dovedit foarte eficienta în special în tratarea durerilor de umeri, durerilor calcaneene sau în tratarea durerilor coatelor.

ESWT reprezinta cea mai recenta metoda de tratament simptomatic a suferintelor clinice asociate prostatitei cronice nebacteriene (cea mai frecventa forma de prostatita cronica);

ESWT nu are riscuri sau complicatii procedurale;

ESWT contribuie la reducerea durerii si induce o regenerare a oaselor prin activarea si stimularea unor anumiti factori de crestere. S-a constatat ca acest lucru pare sa determine o reactie metabolica similara cu cea care se produce la nivelul osului în timpul procesului natural de vindecare. Microarhitectura osului poate fi afectata de undele de soc indicand astfel ca terapia shockwave ESWT poate fi folosita cu succes in tratamentul osteoporozei si osteopatiei.

Dornier AR2 Shockwave

AR2 Dornier foloseste terapia extracorporala shockwave (ESWT) – cunoscuta deasemenea sub denumirea de “terapie prin unde de soc” – pentru a crea un mod eficient, non-invaziv pentru tratarea unei largi varietati de indicaţii ortopedice. Folosind metoda “Point and Shoot”, sistemul transmite unde de soc externe spre zona tinta indicata de catre pacient si de biofeedback. Undele de soc declanseaza propriile mecanismele de reparare a organismului pentru a initia procesul de vindecare. Acest tratament rapid, de cabinet, nu necesita analgezice si nici timp de recuperare al pacientului dupa terapie.

Spre deosebire de alte tehnologii, EMSE Dornier produce unde de soc consistente si repetate pentru un tratament de succes. Folosind aceasta tehnologie EMSE, AR2 are abilitatea de a trata efectiv o multime de probleme medicale prin puterea si aria sa larga de penetrare

-  Elibereaza durerea si necesita o perioada foarte scurta de recuperare

-  Efecte adverse minore sau inexistente

-  O sedinta dureaza aproximativ 20 de minute

-  In timpul unei sedinte pacientul poate sta pe un scaun sau pe masa de examinare

-  Tratamentul poate dura 1-2 saptamani, sau în funcție de recomandarile doctorului pe afectiune.

Terapia Shockwave in medicina sportiva

AR2 – Tehnologia Shockwave pentru prevenirea si tratarea accidentarilor acute si suprasolicitarilor la jucatorii de fotbal

Rata de accidentari în fotbal este între 15 si 20 de leziuni la 1000 de ore de joc. Accidentarile excesive sunt responsabile pentru aproape 30% din leziuni în fotbal si se dezvolta în timp din cauza stresului musculaturii, articulatiilor si tesuturilor moi, in lipsa timpului adecvat pentru vindecare. Prevenirea si accelerarea timpului de vindecare a leziunilor excesive, precum si leziunilor acute de impact sunt cruciale pentru cluburile de fotbal si jucatorii lor pretiosi.

Aparatul AR2 Shockwave se potriveste perfect spectrului de terapii existente şi le poate îmbunatati în mod semnificativ. Un punct esential este stimularea Shockwave a muschilor si fasciei în cazul problemelor musculare, ale ligamentelor articulare, precum si problemelor tendoanelor, chiar si dupa accidentari acute sau dupa interventii chirurgicale.

Preventia este mai buna decât vindecarea

Tratamentul preventiv cu AR2 a punctelor de declansare musculare reduce semnificativ ranile in exces si imbunatateste toleranta fata de leziunile acute rezultate in urma impacturilor pe parcursul unui sezon sportiv.

AR2 reduce timpul de recuperare.

Timpul de recuperare dupa accidentari sau interventii chirurgicale poate fi redus semnificativ prin combinarea apreciatului aparat AR2 cu setul dumneavoastră de terapii specifice. AR2 poate accelera regenerarea muschilor dupa antrenament sau dupa meci, iar prin cresterea circulatiei sângelui si îmbunatatirea fluxului limfatic va ajuta sa reveniti într-o perioada scurta de timp la puterea si rezistenta normala.

Accidentari frecvente din Fotbal tratate prin metoda AR2 Shockwave:

Entorsa Gleznei, Tendinita calcaiului, Intinderea Musculara, Intinderea Muschilor Coapsei, Ruptura musculara, Sindromul Tendonului Iliotibial, Crampe musculare, Febra musculara (DOMS – delayed onset muscle soreness), Sindromul Dureros Patelofemural, Fasceita Plantara, Ruperea sau Intinderea musculaturii Gambei, Durerea Tibiala Anterioara (Shin Splints), Fractura de Stress, Tendinita si Ruptura Tendinoasa, Dureri de genunchi si a ligamantelor incrucisate, precum si Leziunea Ligamentului Incrucisat Posterior (LIP), Leziunea ale Ligamentelor ColateraleMedial si Lateral, Leziuni de Menisc.

 

 

Mamografie

Oftalmologie

Medicina de familie

flyer medicina de familie biomedica-01

 

 

flyer medicina de familie biomedica-02