Reflexoterapia
Media

Reflexoterapia

      Inca de la origini omul a fost obligat sa mearga descult pe nisip, iarba si pietre, in felul acesta poza3stimulandu-si in mod natural punctele reflexe din talpa.

      In mod sigur, omul de grota, prin activitatea pe care o desfasura procurandu-si hrana si confectionandu-si uneltele,  se accidenta destul de des, producadu-si intepaturi si lezandu-si degetele de la picioare. In felul acesta a fost obligat sa ia masuri confectionandu-si din piele de animale, incaltaminte care sa-i protejeze picioarele. Apoi, odata cu dezvoltarea societatii, omul modern a fost obligat sa foloseasca incaltaminte cu talpi de cauciuc si tocuri cat mai impresionante, activitatea cotidiana tinandu-l ore intregi in picioare. In acest fel toxinele au coborat in talpi si au blocat canalele energetice ale punctelor reflexe corespunzatoare organelor interne. Care este rezolvarea? Revenirea la aceasta tehnica veche de 5000 de ani care este reflexoterapia.

      Reflexoterapia este o stiinta bazata pe practica, o tehnica de tratament care consta in masarea talpilor, a palmelor sau a capului in zonele corespunzatoare fiecarui organ. Este asociata medicinei alternative si isi are originea in antichitatea egipteana si chineza si constituie o practica la fel de veche ca acupunctura sau presopunctura.

      Cu ajutorul acestei terapii, chiar daca ea nu vindeca boli grave (cancer sau ciroza), se reuseste ameliorarea sau chiar vindecarea unei palete largi de boli si, de asemeni, se pot disloca aglomerarile de toxine formate in ani sau zeci de ani generand o buna functionare a organismului. Practicata in mod corect aceasta metoda terapeutica reuseste sa echilibreze functiile organelor interne atat la nivel fizic cat si la nivel energetic. Sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardiovascular, endocrin si limfatic, organele interne etc. sunt sisteme si organe care formeaza organismul uman iar prin masarea punctelor reflexe din talpa se reuseste reechilibrarea lor.

      Mersul prin roua este considerat de chinezi o adevarata terapie.

      Relexoterapia elimina toxinele adunate in ani sau zeci de ani dar si stimuleaza de asemeni toate functiile organismului. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile pentru anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.

      Reflexoterapia, asociata in unele cazuri cu un masaj terapeutic general, impune obligatoriu un anumit regim de viata si alimentar. In felul acesta orgaismul se reechilibreaza si se dimineaza actiunea nociva a rezidurilor metabolice. Sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardiovascular, endocrin si limfatic, organele interne etc. Sunt siteme si oragane care formeaza organismul uman iar prin masarea punctelor reflexe din talpa se reuseste reechilibrarea acestora.

      Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile pentru anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.

      Cele mai potrivite situatii in care se poate interveni reflexoterapeutic  sunt cele legate de depresii, stres, anxietate, migrene, nervozitate, insomnii si instabilitate psihica. Foarte bune rezultate se obtin si in: stres, migrene, insomnii, afectiuni hepatice si biliare, diabet, tulburari endocrine, prostatite, constipatie, impotenta, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza, afectiuni respiratorii, osteoporoza, obezitate, reumatism, afectiuni ale aparetelor digestiv, circulator, genital, urinar, afectiuni oculare, afectiuni ale coloanei vertebrale (sciatica, spondiloze, cifoze).

    In proportie de 20% populatia globului prezinta disfunctii sexuale datorate stresului si suprasolicitarilor nervoase. Prin masarea punctelor reflexe corespunzatoate organelor genitale, a epifizei si coloanei vertebrale se echilibreaza organismul iar rezultatele sunt foarte bune.

    Pentru ca efectul tratamentului de reflexoterapie sa fie vizibil si de lunga durata, pacientii care recurg la acest tratament trebuie sa adopte un regim echilibrat de viata, prin eliminarea exceselor de orice fel: tutun, alcool, cafea, grasimi alimentare, stres, viata sexuala dezordonata. De asemeni nu este indicat a se intrerupe tratamentul medicamentos dat de medicul curant. Dupa tratamentul reflexoterapeutic se va observa schimbarea de parametrii cu ajutorul analizelor de specialitate si numai atunci va decide schimbarea sau intreruperea tratamentului medicamentos.

    Ca durata, tratamentul poate varia de la o persoana la alta in functie de reactia fiecarui organism in parte. La afectiunile in faza incipienta sunt de ajuns 12 sedinte. In cazul bolilor cronice sunt necesare 20-25 sedinte, in functie de vechimea bolii si de varsta pacientului. Durata unei sedinte in functie de afectiune dureaza intre 20 si 40 de min. Cazurile deosebite fac ca o sedinta sa dureze pana la 60 de min. Dupa terminarea tratamentului se fac sedinte de intrtetinere, mult mai rar, ajungand de la o data pe saptamana la o data/2 luni.

poza4    La inceputul tratamentului masajele pot fi dureroase pentru ca talpa este foarte rigida. Este ceva normal pentru ca prima etapa a tratamentului consta in spargerea toxinelor acumulate in timp si  depuse in terminatiile nervoase. Odata cu trecerea sedintelor durerea devine mai suportabila. Raman dureroase doar punctele corespunzatoare organelor bolnave sau a celor care prezinta pericol potential pentru o viitoare afectiune.

    Reflexoterapia are si contraindicatii si de aceea nu poate fi practicata decat de personal calificat si cu bogate cunostiinte de medicina.