Importanta grupelor de alimente
About us

Importanta grupelor de alimente

Medicul Julieta Cristescu, specialist în boli de nutriţie şi diabet, ne ofera cateva solutii privind grupele-de-alimentealimentaţia pe timp de caniculă care trebuie să susţină şi să uşureze procesul de adaptare a organismului la temperaturile de vară.

Referitor la meniul zilnic din această perioadă, specialistul a subliniat importanţa prezenţei tuturor grupelor de alimente, dar cu mare atenţie în ceea ce priveşte proporţiile.
Organismul are în continuare nevoie de proteine, carbohidraţi, lipide, dar trebuie evitat consumul de alimente grase şi trebuie consumate mai multe vitamine, minerale şi multă apă.
Dr. Julieta Cristescu recomandă consumul în cantităţi mari de legume şi fructe proaspete, deoarece sunt surse de vitamine, enzime, fibre şi antioxidanţi. De asemenea, produsele din lapte fermentat şi în special iaurtul care nu trebuie să lipsească din dieta de vară.
"Pe lângă gustul plăcut, răcoritor, valoarea nutriţională şi beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul de săruri minerale, în principal de calciu, este binevenit în compensarea pierderilor prin transpiraţie", subliniază dr. Cristescu.
Specialistul a accentuat importanţa micului dejun, care este principalul furnizor de energie pentru organism în prima parte a zilei.


Dr.Julieta Cristescu
Bio Medica International Bucuresti
Sectia: Diabetologie, Boli de Metabolism si Nutritie